Saltear al contenido principal
Reinicis

PRÈVIA GRUP 2: CE JÚPITER – CERDANYOLA FC – EC GRANOLLERS. Per Roger Sánchez.

La segona jornada del Torneig mesclarà al triangular del grup 2 història, estrenes i reaparicions… entre tres equips que han compartit categoria el darrer curs.

El Júpiter, però, no repetirà a Tercera després del descens del maig. Els gris-i-granes han iniciat una pretemporada de reinici. L’etapa de Juanjo Garcia a la banqueta (amb dos ascensos a Tercera) s’ha tancat després de vuit anys, i ha arribat Alberto Fernández per gestionar un bloc profundament renovat que vol aspirar, ara al grup 1 de Primera Catalana, a retornar a Tercera. Només quatre futbolistes continuen del curs anterior (amb el capità Mechi al capdavant) i se sumen al projecte dels de la Verneda diversos futbolistes destacats de la categoria. Amb l’inici de lliga a un mes vista, el pas pel Torneig pot servir per conjuntar el grup i provar-lo davant rivals d’una categoria per sobre. Tot, en un entorn més que familiar per al Júpiter. Els gris-i-granes són, amb el Badalona, l’equip que més cops ha alçat el Torneig: fins a cinc vegades, l’última el 2000 (amb el B); hi ha disputat nou finals (la darrera el 2001); són tan clàssics a l’Històrics, que no s’han perdut cap de les 32 edicions, una fita només igualada, òbviament, per l’amfitrió, el Martinenc.

Un fet, el de competir al Torneig, que és totalment nou per al Cerdanyola, que es convertirà aquest dimarts a la tarda en el 36è equip que disputa un Històrics. El vallesà és un club jove, amb prou feines ha superat la desena d’anys, però plenament establert a Tercera, categoria a la qual va arribar el 2013 després d’un ascens meteòric i que ha mantingut amb la solvència i el treball del col·lectiu. La gestió institucional i la confiança absoluta en el tècnic Toni Carrillo, que iniciarà la desena temporada a la banqueta vallesana, són factors clau per entendre la irrupció i l’establiment del Cerdanyola al mapa del grup català de Tercera. Amb renovacions de plantilla any rere any (aquest curs compta amb set continuïtats), aquest estiu les moltes novetats al vestidor suposen un nou repte per als verds, que sortiran a competir amb l’objectiu de sempre, la permanència, sense descartar mirar d’establir-se una mica més si aquesta s’assoleix per la via ràpida.

Qui va ser debutant el 2015, l’Esport Club Granollers, repeteix dos anys després amb la mida molt més presa a la Tercera (llavors hi retornava) i després d’un curs en què la vuitena plaça final diu molt dels mèrits fets pels vallesans. Amb un equip compromès i un gran paper al Municipal del carrer Girona (amb dosis de futbol d’altíssim nivell, com en la golejada davant el Palamós), els granollerins van fer, sense pressa però sense pausa, camí cap a una més que còmoda permanència. Han marxat la principal referència golejadora (Carlos Cano), el defensa Sergi Valls o el virtuós Álex Gil, però l’equip ha mantingut molts dels noms clau del curs passat, des del tècnic Albert Cámara fins als dos porters o a homes destacats en l’atac vallesà com Christian Hidalgo, Diego Carrillo o Javi Sánchez. Els fitxatges, amb el retorn del fill pròdig Enric Pi com el més mediàtic, però amb reforços a tenir en compte com les altes d’Edu Domingo o Eloi Zamorano, apunten a mantenir (o ampliar) la competitivitat d’un Esport Club que busca una nova permanència tranquil·la… sense descartar res si tot surt com volen que estigui previst. Al Torneig, tot just és la segona participació dels vallesans… però és que a la primera van assolir la final, en què van caure davant l’Hospitalet.

 

La Prèvia, en audio


Volver arriba