skip to Main Content
Mpal Guinardo

Martinenc-Muntanyesa-L’Hospitalet

L’última jornada de la fase de grups no només servirà per completar el quadre d’honor de partits que es reserven per a la resolució del cap de setmana, sinó que posarà en escena tres equips amb voluntat de demostrar una mica més que tenir un bon nivell de preparació a dues setmanes vista (o un mes) de començar el curs.

Serà l’estrena de l’amfitrió, un Martinenc que sempre vol agradar-se al Torneig, i que, si fa un any hi arribava amb el pit inflat, després del retorn a Tercera, ara busca reconstruir-se, mantenint el cap alt, després del descens del mes de maig. La Muntanyesa, amb alguns canvis però mantenint el tècnic i futbolistes de pes, voldrà dir la seva per no faltar a la seva essència. I L’Hospitalet, que inicia el projecte de Martí Cifuentes, busca trobar un nou patró de joc, mantenint les virtuts pretèrites, després d’un estiu de canvis.

El Martinenc no vol faltar a la grandiloqüència dels 30 anys d’Històrics i s’estrenarà al seu Torneig en la temporada de retorn a Primera Catalana, després d’assaborir durant 10 mesos el gust dolç, i finalment amarg, del retorn a Tercera. El club aportava estabilitat i renovava el tècnic Agustín Vacas, que havia assumit la banqueta en els últims dos mesos de competició. Amb una plantilla renovada, l’extècnic del Prat (vencedor del Torneig el 2013) té l’encàrrec de tornar a ser animador de la part alta de Primera Catalana, sense l’ascens com a obligació però sí sent-ne candidat (un plantejament lògic). Continuen a l’equip homes amb molta experiència (el porter Carlos Carulla, Diego Suárez i Aleix Vall) i s’han sumat al projecte futbolistes que també tenen voluntat de reivindicació, procedents de Tercera i Primera Catalana. L’Històrics serà el primer pas d’un any en què els diables vermells busquen renovar il·lusions, posar una bena a la ferida i mirar endavant al més aviat possible.

El primer curs d’Antonio Escudero a la banqueta de la Muntanyesa no tenia sobresalts. Amb un excel·lent rendiment a casa (les tres derrotes que encaixava l’equip no arribaven fins al tram final), un balanç més irregular a domicili consolidava els de Nou Barris a la zona mitjana. La Monta és un equip que trenca tòpics… perquè en compleix molts. “L’equip és una família”. Set jugadors titulars continuen a l’equip, tot i la baixa altament sensible del capità Andrés Borges. S’hi mantenen el porter Tato Burgada, el golejador Pedro García, el talentós Joshua o els futbolistes que són el cor de l’equip, el caràcter, Rubén Giménez i Toni Pérez Torán. Els fitxatges estan cridats a fer evolucionar l’equip, amb futbolistes bregats a la categoria, des del central Pere Segarra fins a l’elèctric Fernando Velillas (ex del Martinenc), passant pel retorn de Dani Sánchez a Nou Barris o l’arribada d’un 9, Juanlu Estévez. La Monta, acompanyada com sempre de la seva carismàtica afició, busca el més difícil: seguir-se reivindicant quatre anys després d’acaparar els titulars al futbol català, i d’haver-se apropat a repetir la gesta l’any passat.

L’únic tècnic nouvingut de la jornada de dijous és Martí Cifuentes, que després d’un any sense banqueta agafa el relleu de Kiko Ramírez al bloc riberenc, que des que va retornar a Segona B el 2010 s’ha entestat a ser un dels grans animadors de la categoria (amb el títol de 2013 i els dos play-off consecutius com a èxits més assenyalats). La contenció que regna a la majoria de clubs de la categoria s’ha traduït a l’Hospi amb una (nova) renovació de la plantilla. Només continuen cinc futbolistes del curs passat, han marxat peces sensibles (Carlos Craviotto, Valentín Merchán, David Haro o Rubén Alcaraz en són bons exemples) i la multitud d’arribades condueix a un doble repte de pretemporada: prepara l’equip per a l’estrena de bronze i conjuntar un bloc pràcticament nou al complet, amb un nou tècnic que hi vol aportar les seves idees futbolístiques. Amb fitxatges contrastats a Segona B (Ton Alcover, Óscar Sierra o David López al capdavant) l’adaptació hauria de ser menys complicada. El repte de Cifuentes i el seu equip tècnic, que s’estrenen d’inici a la categoria de bronze, viurà un capítol destacat aquest dijous al Guinardó.

Pèrdua de categoria, canvis al vestidor, nou entrenador, nou projecte. Tres propostes que volen dir la seva al futbol català, i a les seves respectives categories, tanquen la fase de grups del 30è Torneig d’Històrics. air max 95 pulsera pandora barata

Back To Top