Saltear al contenido principal
Prèvia Grup 4: Molts Al·licients, Una Sola Categoria

Prat – Santfeliuenc – Peralada

Article de Roger Sánchez / @rsanchez1985

L’últim dia de competició a la fase de grups afegirà a l’habitual incògnita del nom de qui serà l’últim semifinalista del Torneig, l’atractiu de posar a prova tres equips que competiran aquest curs al grup català de Tercera venint de tres categories diferents.

Per si fos poc, aquest dijous significarà el debut a l’Històrics del vigent campió. El Prat torna al Municipal del Guinardó, escenari de bon record a la final, amb el triomf contra el Llagostera i amb Ignacio Rosillo (ara a l’Europa) com a millor jugador del Torneig. Serà ara, però, un entorn que li serà redundant durant el curs. Els potablava competiran a la mateixa categoria que el Martinenc i, per tant, tornaran al Guinardó aquesta temporada. Tot descens indica decepció, però el del Prat des de Segona B deixava apunts per a l’esperança. La lluita i entrega fins l’últim moment, i les opcions de salvació tan properes (a la darrera jornada encara hi havia possibilitats de permanència) eren l’aspecte positiu dins la tristesa del descens. Una essència esperançadora que es vol mantenir amb la continuïtat d’alguns valedors del model, des del tècnic, Pepe Delgado, fins als únics tres futbolistes que hi segueixen, claus per entendre bona part de l’ànima de l’equip: són el porter i capità Toni Texeira i els futbolistes Fernando Núñez i Rafa Murillo. Retornar a Tercera, en què van ser els grans dominadors el curs 2011/2012, i conjuntar un bloc de noms molt atractius, consolidats o amb voluntat de consolidar-se, a la categoria, serà bàsic per als potablava en un Torneig en què apareixen com a equip a tenir en compte.

Voldrà donar guerra el Santfeliuenc. I no s’escriu com el tòpic que habitualment és. Si per alguna cosa destacaven els blanc-i-blaus el curs passat a Tercera és per la seva altíssima competitivitat. Nouvinguts (debutants, de fet) a la categoria fa dotze mesos, els d’Andrés González colpejaven la categoria amb un desvergonyiment davant de qualsevol rival que es va fer extensiu durant les 38 jornades. Per segon estiu consecutiu, els de Sant Feliu mantenen el bloc (tot i la marxa del virtuós davanter Josele), i aspiren a lluitar tots els partits per igual. Arriben al Torneig, per tant, amb aquesta filosofia, amb l’afegit de test per a la temporada regular que li suposa l’enquadrament amb un grup amb dos rivals de Tercera. Un equip altament treballador, amb una vessant social molt marcada, que vol seguir passejant història i màxima competitivitat en un entorn més que adient, el Torneig d’Històrics. L’alternança a la porteria i l’aportació de futbolistes de molt de talent, com Tena, Dani Maldonado o els gols de Carlos Cano. Al bloc triomfal de Primera Catalana del 2013, i revelació a Tercera el 2014, s’hi suma ara el retorn de Dani Sánchez, amb l’experiència valuosa d’un any de segon lloc i ‘play-off’ amb la Monta.

Un descendit a Tercera que vol fer de l’esperança una clau per mirar amunt; un equip revelació que vol mantenir la fórmula d’èxit… i un altre equip que competirà a Tercera, i que hi arriba amb una història alegre al darrere. El Peralada és el tercer equip en competició aquest dijous, també jugarà a Tercera aquest curs… i vol arribar a la
categoria per quedar-s’hi. Els gironins vivien un any (gairebé) perfecte. Campions del grup 1 de Primera Catalana, en què sempre van situar-se a dalt de tot i campions de la categoria en la final contra el Martinenc. Ara, apel•lant als arguments exitosos (el tècnic Nacho Castro segueix al capdavant del projecte, i es manté el bloc de l’ascens), els de l’Alt Empordà aposten fort per encantar el grup català de Tercera. Amb l’aposta clara per futbolistes gironins de nivell, s’han sumat al projecte peraladenc noms de pes a la categoria com el de Guillem Cornellà. L’ex del Figueres aspira a ser pedra angular en la creació de joc de l’equip. Més enllà dels testos de pretemporada ja disputats, el Torneig pot ser un bon termòmetre per calibrar què es trobarà l’equip a partir del dia 23. Els rivals hi són; l’escenari, també; i la il•lusió i l’empenta, amb la clara voluntat d’allargar el moment dolç, també juga de part dels homes de Nacho Castro. Una bona prova de foc. 


Volver arriba