Saltear al contenido principal
Prèvia – Grup 3 Tres Esglaons

Badalona – Rubí – Júpiter

Article de Roger Sánchez / @rsanchez1985

Igual que la jornada de dimarts, aquest dimecres el Torneig d’Històrics ens presenta tres contrincants que representen, cadascun d’ells, les tres principals categories del futbol català. Ben establert el Badalona a Segona B, fregant la proesa en un excel·lent curs a Tercera el Rubí i en una voluntat constant de mirar amunt a Primera Catalana per part del Júpiter, les necessitats i aspiracions dels tres equips s’han vist renovades en major o menor mesura aquest estiu.

Per al Badalona serà una temporada de canvis. El més notori, a la banqueta. Manolo González, tècnic del juvenil fins el 2012, agafa les regnes del primer equip després de dos cursos a la Muntanyesa, un amb salvació a l’última jornada i l’altre, el que tancàvem fa dos mesos, amb una nova proesa dels de Nou Barris, segons a la lliga i caient al ‘play-off’ a la segona ronda. L’equip escapulat pateix modificacions; de fet, només segueixen quatre futbolistes; s’han quedat dos elements bàsics els últims cursos: el talentós porter Marcos Pérez i l’ariet Abraham al davant, per anomenar l’alfa i l’omega d’un Badalona que vol tornar a dir la seva a la categoria. Han arribat reforços en una política d’incorporacions que ha mesclat criteri i qualitat. Jugadors amb un nom ben construït a Tercera (Amantini o Alex Fernández); a Segona B (Óscar Sierra o Fran Bea); i fins i tot a Segona (amb Toni Lao com a incorporació destacada), a més d’apostar per joves que coneixen la casa, com amb el davanter Jordi Sánchez.

 

El clàssic procés d’adaptació d’un equip molt renovat, i que també canviarà l’escenari de joc aquest curs (Montigalà substituirà el Camp del Centenari), els badalonins seguiran fent camí en un triangular amb molts al·licients, ja que els seus rivals aquesta tarda tenen molt a dir a les respectives categories. El Rubí, sense anar més lluny, es va reivindicar (i molt) el curs passat al grup català de Tercera. Amb entrenador nou a l’estiu (Martí Cifuentes) i a la primavera (amb l’arribada de Julià Garcia per la marxa de Cifuentes al Sant Andreu), els vallesans acabaven la lliga cinquens… i no feien ‘play-off’ per un cru (i matemàtic, clar) empat a punts amb Europa i Terrassa. Segueix Julià Garcia i bona part de la plantilla (onze futbolistes). La marxa de la referència golejadora, Ernest Forgas (21 dianes l’any passat), és un dels aspectes a cobrir. L’aposta és (sense centrar-ho en un sol home, òbviament) Carlos Esteban. El quart curs consecutiu del Rubí a Tercera voldrà ser un nou capítol d’un equip en reivindicació gairebé constant.

També va de reivindicacions per al Júpiter. El conjunt grisgrana, que l’estiu passat vivia l’amarg cop del descens de Tercera tot i haver deixat bon sabor de boca a la majoria de rivals, ha passat una temporada molt irregular, en què no acabava de complir amb les expectatives que l’assenyalaven entre els conjunts amb molt a dir a la categoria. El guia, el tècnic Juanjo García, segueix dirigint una nau que manté pocs futbolistes respecte l’any passat però que ha apostat per jugadors que volen complir amb dos grans requisits: experiència competitiva en una categoria difícil d’afrontar i gestionar i, sobretot, molta fam d’èxits. Al capdavant, el porter Adrià Buetas i el davanter Xavi Torrent, sense oblidar els jugadors que segueixen a la Verneda, com Poche, Santolalla o Mechi. Regenerar l’equip comença per la cita al Torneig d’Històrics on, com sempre passa amb els equips de Primera Catalana, els inconvenients que deixa la falta de rodatge físic i tàctic ha de ser suplert amb la voluntat de demostrar aspectes positius des del dia zero. Un conjunt de Segona B en plena remodelació i un batallador equip que se sent còmode a Tercera poden ser dues bones etapes inicials per a un any de mirar de tornar a Tercera.


Volver arriba