skip to Main Content
Mpap Historics

Sant Andreu – Europa – Sants
Article de Roger Sánchez / @rsanchez1985

El retorn de l’Europa al Torneig acaba configurant una sessió de dimarts molt barcelonina, amb tres equips de tres categories diferents i amb tot un gran duel de la capital catalana per obrir el foc. Europa i Sant Andreu, binomi de rivalitat històrica, lluitaran per ser semifinalistes… i, en un sentit pràctic, per seguir fent passes endavant en una pretemporada que els ha de dur a respondre moltes incògnites durant el curs.

Per al Sant Andreu és temporada de novetats, dins i fora del camp. L’arribada de nous propietaris -i gestors- al club acabarà sent calibrada amb els encerts o desencerts que es produeixin a la gespa. L’aposta pel retorn de Piti Belmonte a la banqueta (més enllà de com es va produir, amb l’acomiadament sobtat de Martí Cifuentes) busca fer dels quadribarrats un equip que pugui competir de tu a tu a Segona B, oblidant les dificultats amb què va topar el curs passat per mantenir la categoria. Han marxat noms destacats dels últims cursos (Quim Araújo, Rubén Canelada, Melo, Mouriño), però s’han mantingut figures com José Miguel Morales -porter, capità i estendard de l’equip- i s’ha fet una profunda renovació, amb una aposta clara per la joventut i el desvergonyiment de futbolistes com Adrià Borreda o Xavi Puerto, sense oblidar l’experiència que poden aportar els germans i centrals Manu i Lucas Viale. Les incerteses inicials (pròpies de tota renovació) volen donar pas ara a esperances i confirmacions.

No compta amb cap mena d’incertesa inicial el projecte de l’Europa, si més no perquè els graciencs respecten un estiu més la fórmula d’èxit que els ha acompanyat els últims dos cursos. El conjunt de Pedro Dólera, tercer classificat a Tercera el 2013 i el 2014, iniciarà el curs situat a la teòrica primera línia de la graella d’aspirants. Els motius: els bons resultats recents, la bona sintonia entre un cos tècnic i una plantilla que es coneix a la perfecció, a la qual s’han afegit reforços de nivell. Com fa dotze mesos, l’Europa ha mantingut un grup de jugadors consolidat, amb la columna vertebral formada per Leva, Cano, Javi Lara i Javi Sánchez com a pals de paller, i hi ha sumat noms molt destacats a la categoria el curs passat, com Pastells, Padilla, Nils o Oriol Dot. Amb pressió (o responsabilitat, com els agrada dir a molts entrenadors) serà major, menor o relativa, però els arguments per tornar a ser protagonista a la part alta hi són.

No arriba sense pressió, però sí amb menor ritme d’entrenaments, la Unió Esportiva Sants, que aportarà pes històric i il•lusió en les primeres setmanes d’un curs que arrenca amb l’esperança per bandera. Els barcelonins convertien la frustració del descens del curs passat en un curs de final molt feliç, amb l’ascens a Camprodon que retornava els verd-i-blancs a Primera Catalana. L’èxit de l’ascens repercuteix en la continuïtat de bona part dels seus artífexs, amb l’arquitecte de la fita, Tito Lossio, a la banqueta. 15 futbolistes seguiran al Camp de l’Energia en un curs de reptes. El principal, la readaptació a una categoria molt complicada, la Primera Catalana. Les primeres evolucions de l’equip seran al Municipal del Guinardó, en dos tests de nivell que poden servir per comprovar com, a falta de setmanes de pretemporada que Europa i Sant Andreu sí tenen, els santsencs hi posen la il•lusió i l’esperança d’allargar un any d’èxits. bolsos michael kors outlet air max 95

Back To Top