skip to Main Content
Mpal Guinardo

Júpiter-Vilafranca-Cornellà

La jornada inaugural del Torneig d’Històrics promet ser un tast idoni per al que significa el Torneig any rere any. És (enguany amb el permís de la Copa Catalunya) el tret de sortida a la temporada al futbol català, banc de proves per a il·lusions, reptes i deures pendents, i s’hi troben, mesclats gairebé a proporcions iguals, equips de diferents categories (obvi, és la naturalesa del Torneig) i perfils.

Aquest dilluns, sense anar més lluny, veurem al Municipal del Guinardó tres equips que competien el curs passat en tres categories diferents. Tots tres, a més, van tenir finals de temporada destacadíssims. El Cornellà va obtenir la permanència a Segona B amb un triomf treballat contra el Lleida Esportiu a l’última jornada; el Vilafranca es va quedar a 10 minuts (i a un gol del Figueres) de disputar el play-off d’ascens a Segona B, després d’un curs en què es va endur per mèrits propis l’etiqueta d’equip revelació al grup català de Tercera, amb la cinquena plaça final; i el Júpiter, vençudes les etiquetes que sempre se li pengen, va tancar brillantment el curs a Primera Catalana amb el títol al grup 1 i el retorn a Tercera dos anys després de l’últim pas per la categoria.

Dos mesos després, aquells èxits han estat assumits i, immersos en la maquinària que gestiona el dia a dia al món del futbol, els tres equips arriben al Guinardó buscant, per què no, millorar les prestacions del curs passat.

El Cornellà encara l’any dos a Segona B amb la mirada més serena. Enrere queden l’èxit d’un ascens històric, el debut a la categoria i el pas per la Copa del Rei, amb visita al Santiago Bernabéu inclosa. L’essència de l’èxit es manté, amb el tècnic Jordi Roger comandant un curs més els verds, que confien en la columna vertebral dels èxits precedents, des dels defenses Pelegrí o Joel Marín fins als golejadors Enric Gallego i Óscar Muñoz, passant pel carismàtic migcampista Pep Caballé, que retorna després d’una greu lesió. A la baixa sensible d’homes com el veloç Alex Gallar l’equip s’ha reestructurat prioritzant l’aposta per la base (amb Xemi ja consolidat, promociona al primer equip Bartu) i per homes amb experiència a la categoria de bronze. El més destacat és probablement Marcos Pérez. Després d’uns anys sent clau al Badalona, el porter, objecte de desig de diversos clubs de Segona B, ha apostat pel Baix Llobregat per ser figura de pes en un any en què l’objectiu és consolidar-se en l’ecosistema de bronze.

La bona temporada, el cinquè lloc final i la unanimitat a l’hora d’assenyalar entre els més destacats del curs a Tercera el tècnic Iván Moreno i diversos futbolistes (especialment Victor Oribe i Santi Triguero) no ha significat per al Vilafranca un esforç excessiu per retenir el bloc exitós del curs passat. Més aviat al contrari. El degà penedesenc manté els homes més destacats a la zona atacant (continuen els citats Oribe i Triguero, i també Bernat Puig), i a més ha afegit futbolistes de molt talent… i en totes les línies. Han arribat el porter Miguel Ramos, el central David Fontanils (després d’erigir-se en líder al Rubí) i l’atac agafa noves dimensions amb les incorporacions d’Isaac Maldonado i de Víctor Merchán i del 9 Sergi Moreno. Arriben al Torneig després d’haver tombat el Nàstic en l’estrena de la Copa Catalunya, i desprenent excel·lents sensacions. És evident que som a pretemporada, que res és decisiu ni rellevant per als resultats que es buscarà obtenir el proper mes de maig, però aquest Vilafranca apunta a ser un dels protagonistes clars del curs al grup català de Tercera.

Va assolir l’èxit a Primera Catalana i va millorar, a més, les prestacions de l’últim ascens, el de 2012, ja que pujava a Tercera com a campió del grup 1, després d’una trajectòria molt sòlida a la categoria, afrontant sense tremolar-li el pols, els cara a cara amb equips com el Granollers o els descarats nouvinguts, Manresa i Sants. La història de l’èxit del Júpiter ens parla de cap i sang freds, si més no a l’hora de prendre les decisions. Juanjo García ha dirigit un projecte que s’ha regenerat de la insatisfacció del curs 2012/2013 (molt bones sensacions a Tercera, però descens final) i de la pressió excessiva i el run-run generat per no haver assolit l’ascens el curs següent (com si estigués escrit que s’havia de reeditar al moment). Fent cas omís al soroll, el Júpiter va construir un bloc sòlid, barreja dels èxits precedents i amb apostes com la del golejador Kuku, que obtenien un resultat esplèndid, i la prova és un ascens que ara es tradueix en la il·lusió prèvia a retornar a Tercera. Continuen nou futbolistes del curs passat (amb Kuku com un dels noms que prometen sonar amb força en la seva estrena a Tercera) i arriben a la Verneda futbolistes avesats a la categoria, com Josu i Quim Solano (16 gols entre els dos al Cerdanyola el curs passat) o el central Sergi Pérez.

A les 18 hores, el Torneig d’Històrics actualitza el marcador, obre la 30a edició amb sensacions compartides amb els equips participants: il·lusió, ganes d’impressionar i voluntat de començar a escriure bones pàgines d’història de nou. joyas de pandora air max blancas

Back To Top