Saltear al contenido principal
Prèvia De La Primera Jornada Del Torneig D’Històrics

Com si no hi hagués sorteig i tot s’hagués gestionat amb intenció, l’estrena del 29è Torneig d’Històrics del futbol català ofereix al·licients des de totes les perspectives. Un ascendit a Segona B, el segon classificat de Tercera i un campió de grup de Primera Catalana es trobaran al Municipal del Guinardó. Així de resumit, tres categories en una frase, sona prou engrescador. Però hi ha molt més.

Cornellà i Muntanyesa van ser el curs passat els dos grans dominadors (amb l’Europa) del grup català de Tercera. De fet, ambdós conjunts van acabar el curs amb 73 punts, i només el ‘goal average’ decidia el campió, el Cornellà, que ascendia a Segona B el màgic vespre del triomf contra l’Izarra. Els verds arribaran a l’Històric a l’avantsala, a l’etapa pròleg, d’una temporada històrica: debutaran a Segona B i a la Copa del Rei, i la voluntat del bloc dissenyat i liderat per Jordi Roger, tècnic del primer equip els últims tres cursos, és la de donar guerra en l’estrena amb la intenció de mantenir la categoria. La base exitosa del curs passat es manté (del porter Íñigo al golejador Óscar Muñoz, passant pels tot terreny Joel Marín o Pep Caballé, o el capità David Garcia). S’hi afegeixen, a més, futbolistes contrastats (o d’inici esperançador) al futbol català, com Jose Segovia, Arnau Tobella o Alex Gallar, a més del lesionat Josele.

La Muntanyesa seguirà a Tercera i després d’un èxit pràcticament igualable a la ‘Monta dels miracles’ de 2011, ha vist com han marxat bona part dels artífexs, començant pel tècnic, Manolo González (ara al Badalona) i seguint amb jugadors de pes com Juan Pablo Amantini, Alberto Padilla o Nils Puchades. Amb tot, l’equip vol mantenir l’esperit lluitador que s’ha forjat a la categoria els últims cursos, i l’arribada a la banqueta d’Antonio Escudero ha anat acompanyada de continuïtats clau, com les del Tato Burgada, el capità Andrés Borges o el comodí Uri Escabrós, i de l’arribada de noms de pes a la categoria, com els davanters Marc Masip i Pedro García, habituals del gol. Treball, constància i una afició que enganxa seguiran sent, probablement, les receptes per a un nou curs a Nou Barris.

S’enfrontaven divendres a la Copa Catalunya… i es retroben dilluns. El Martinenc s’estrenarà al ‘seu’ Torneig amb un rival que li serà familiar, de 72 hores abans. Els diables vermells, com el Cornellà, també viuen un any molt especial. Campions del grup 2 de Primera Catalana, l’anhelat ascens a Tercera acabava caient al Guinardó, i el projecte de Manel Moya inicia aquest agost el compte enrere per a una tornada molt esperada al club. Els arguments propis de tot èxit convertit en un ascens (continuïtat dels artífexs i apostes per millorar prestacions) hi són. La permanència a la categoria serà la fita del curs, però abans, com sempre en un Torneig que és per als vermells una presentació doble, tret de sortida per al curs al futbol català i estrena davant la pròpia afició, buscaran amb rivals que saben bé com es competeix a la Tercera les primeres bones sensacions de la temporada. 


Volver arriba