Saltear al contenido principal

XXXIII TORNEIG D’HISTÒRICS DEL FUTBOL CATALÀ: NORMATIVA DEL TORNEIG

(Aquest reglament és provisional i pot tenir modificacions. Els clubs rebran la versió definitiva abans del Torneig)

1) Tots els partits es diputaran al Centre Esportiu Municipal del Guinardó, sota la normativa i el reglament de la Federació Catalana de Futbol.

2) Tots els jugadors que participin en el Torneig, hauran de disposar de la seva corresponent llicència federativa de la temporada o en cas contrari, el seu DNI original. (amb un màxim de 3 jugadors sense fitxa física). La Organització es reserva el dret de sol·licitar en qualsevol moment la corresponent documentació.

3) Tots els partits estaran dirigits per arbitres assignats pel Comitè Tècnic d’Àrbitres, de la Federació Catalana de Futbol.

4) Per cada acta de partit (o encontre 3×1) es podran inscriure un màxim de 22 jugadors de camp.

5) Podran alinear-se en cada partit (o encontre 3×1) un màxim de dues fitxes de jugadors de categoria juvenil.

6) Queda terminantment prohibit que qualsevol jugador pugui disputar el Torneig amb dos equips diferents en una mateixa edició.

7) Les actes de tots els partits quedaran en propietat de la Organització.

8 ) Durant la celebració dels partits 3×1 es podran fer un màxim de 5 canvis en cada un dels 45 minuts disputats. En la fase de semifinals i final s’estableix un màxim de 5 canvis durant els transcurs de l’encontre, tenint present que durant el període de descans es podran fer un nombre il·limitat de canvis, que no seran computats en els 5 anteriors. Un jugador substituït no podrà retornar al camp, en un mateix període de 3×1 de 45 minuts, o un partit de competició en format de 90 minuts.

9) En cas d’expulsió amb targeta vermella directa, agressió, acció violenta o falta de respecte, la Organització es reserva el dret de sancionar temporalment o fins i tot causar baixa del Torneig. En tot cas qualsevol d’aquestes accions significarà en el grau mínim, la no participació en el posterior partit de 45 minuts o de 90 minuts si fos el cas.

10) Quan un jugador sigui expulsat per dues grogues, significarà que en el supòsit que fos el primer 3×1 no poder disputar el posterior partit del mateix format, en el supòsit que fos el segon 3×1 no podrà disputar la semifinal. La doble targeta groga en una semifinal suposa la prohibició de poder jugar la final.

11) En la fase prèvia es disputaran els partits en sistema de competició 3×1. Aquests partits tindran una durada de 45 minuts. La puntuació resultant serà de 3 punts per partit guanyat i 1 per l’empat. Les tandes de penals al finalitzar els partits mai suposaran cap punt més classificatori. Després de cada partit de la fase prèvia es procedirà al llançament de 3 penals. Al finalitzar aquests 3 llançaments i en cas de repetir-se l’empat, es procedirà a seguir llançant penals en sistema eliminatori. Aquests penals només seran decisius en cas de que hi hagi empat final.

12) En la fase prèvia, iniciarà el triangular el primer equip del grup contra el segon del mateix. Al finalitzar aquests 45 minuts el perdedor del mateix, jugarà tot seguit amb el tercer del grup. (en cas d’empat serà el perdedor de la tanda de penals qui jugui amb el tercer del grup) Finalment es jugarà el guanyador del primer partit amb el tercer equip del grup.

13) El primer criteri per classificar-se i assolir les semifinals seran els punts aconseguits en els dos partits jugats en la fase 3×1. En cas d’empat entre dos equips, el resultat en el seu enfrontament directe es tindrà en compte com a primer criteri de desempat. Si es manté l’empat o són tres els equips igualats, el criteri de desempat serà el GOAL-AVERAGE GENERAL, i en cas que sigui necessari es tindrà en compte l’equip que hagi fet més gols (sense tenir presents les tandes de penals). Només en el cas que se seguís repetint una situació d’empat es tindrien en compte les tandes de penals entre els equips empatats. Si tot i això es manté l’empat, es classificarà l’equip amb més gols a la tanda de penals. En cas que l’empat sigui total, es classificarà l’equip de categoria superior la temporada passada. I, en cas que hi hagi equips militants de la mateixa categoria, serà el millor classificat en la temporada anterior qui assoleixi les semifinals.

14) Les semifinals i final es disputaran a 90 minuts. En cas d’empat es procedirà al llançament de 5 penals. Al finalitzar aquests 5 llançaments i en cas de repetir-se l’empat, es procedirà a seguir llançant penals en sistema eliminatori.

15) Al finalitzar la jornada, els tècnics de cada equip atendran en la zona dels vestidors als mitjans de comunicació que ho hagin sol·licitat a l’Organització, sempre en benefici de la bona feina dels mitjans, la difusió del Torneig i la bona imatge de cada una de les entitats participants.

16) Els jugadors/es, tècnics, delegats, acompanyants i aficionats, han de vetllar per mantenir l’esportivitat durant tot el Torneig i fer un bon ús de les instal·lacions, recordant que tot i ser una cita esportiva, és primordial i que durant la setmana del Torneig regni l’esportivitat, la companyonia, la solidaritat i la cordialitat de tots els presents, potenciant en tot moment l’esperit de bona entesa que fa gala el Torneig i que uneix des de fa tants anys el nostre futbol català.

El FUTBOL CLUB MARTINENC vol agrair un any més, totes les persones i entitats que fan possible aquest Torneig, desitjant poder estar a l’alçada un any més dels seus magnífics participants.


Volver arriba