skip to Main Content
Castefaweb

Per Cristian Garcia

Probablement, les cròniques tenyiran la realitat d’interès empresarial o directament la distorsionaran tot explicant que el concert d’ahir de Beyoncé al Palau Sant Jordi va ser tot un èxit. De ben segur que els crítics glossaran les excel·lències de la posada en escena de la cantant texana, recordaran la seva condició d’estrella del pop, d’icona d’adolescents que no tenen cap problema a fer nit per ser els primers de la fila, com si d’un Gavà-Castellón es tractés. Diran, també, el Palau es va omplir de gom a gom per veure l’esdeveniment més destacat del dia. Manipulació al servei dels poderosos, que no diran pas que, a diferència del Badalona, Beyoncé no va marcar ni, tan sols, va aconseguir classificar-se per a la segona semifinal dels Històrics. I tampoc no parlaran dels que ahir al vespre vam ser al Guinardó i no pas al Sant Jordi on, per cert, fa uns 25 anys també va fer-hi un concert la cantant brasilera Xuxa. La idea era la de vincular alguna de les lletres de Xuxa a la jornada de dimecres dels Històrics però, no ens enganyarem pas: cap reuneix els requisits mínims de decència.

Com dimarts, la jornada d’ahir tampoc no és que recordés massa en l’aspecte futbolístic al Brasil del 70, aquell exemple típic per parlar d’un equip que juga bé i bonic. Als Històrics, el referent podria ser el Badalona de Miguel Álvarez, que fa sis anys derrotava el Martinenc a la final amb un futbol que va meravellar gairebé tant com sorpresa va causar la discreta temporada que van realitzar a la Lliga. Ahir al Guinardó, el Badalona va tornar a ser protagonista i va avançar ronda, atenció, per sisè cop en els últims set anys. Coses del gen competitiu amb què Manolo González impregna els seus equips, sempre des de la claredat i la honestedat que, desgraciadament, cada cop és menys habitual al món del futbol. Els escapulats van veure com Sant Andreu i Castelldefels obrien foc en un primer mini partit sense massa història, que va acabar en empat (el cinquè consecutiu enguany). El més destacat? Que algun aficionat enfadós del Castelldefels sempre podrà dir que els jugadors no van sentir l’escut del club en cap moment: només calia fer una ullada a la samarreta de l’equip mariner per veure que la marca de l’equipació apareixia a la part davantera mentre l’escut brillava per la seva absència.

Els de Miki Carrillo, un altre exemple de sinceritat en això del futbol català, queien derrotats als penals i serien els encarregats de desvirgar el Badalona en aquesta edició de l’#Històrics16. El Badalona, però, va anar per feina a la recerca de les semifinals. En va fer prou amb una diana de Marcel Serramitja als 10 minuts per assegurar un triomf que acabaria sent decisiu. El de la Cellera, mentre el seu germà gran recollia uns amish en un autocar camí de Cleveland (veure @marcserramitja a Twitter per a més informació), demostrava que és un jugador en una clara línia ascendent després que el curs passat ja debutés a Segona B amb l’Olot. No va ser, però, l’únic actor destacat d’un Badalona amb un gran repartiment, que ha bastit una plantilla interessant per estrenar amb garanties la seva nova casa a Montigalà. Malgrat tot, la victòria no assegurava el passi els de Manolo González, que havien de puntuar contra el Sant Andreu per tornar dissabte al Guinardó.

I van fer-ho amb certa solvència i amb els detalls de qualitat d’un Iván Agudo cridat a ser una de les sensacions del curs a #2BG3, que va ser l’assistent de Moha en una de les accions més destacades del partit contra els d’Azparren. Amb un onze farcit de jugadors joves, els quadribarrats aconseguirien plantar cara sense fer mal, com aquell gat juganer tancat en una vitrina de casa de mascotes que es creu capaç d’esgarrapar qui el mira a l’altre costat del vidre. Al final, un 0-0 que certificava la classificació dels del Barcelonès Nord i enterrava, una mica més, el positivisme que destil·lava la contracrònica de dilluns al respecte dels gols marcats: set dianes dilluns, dues dimarts i una sola avui. Difícil que Martinenc, Europa i Cornellà mantinguin la inèrcia decreixent aquesta tarda, però com ja hem vist en aquesta edició, qualsevol cosa pot passar per impossible que pugui semblar. catalogo de pandora air max blancas

Back To Top