Saltear al contenido principal
Final D’honor

Durant aquesta setmana, al Municipal del Guinardó s’ha posat en escena un renovat Torneig d’Històrics. La idea que es va proposar podria seguir un lema (completament personal, vagi per endavant): renovar-se i seguir. Això vaig escriure al primer article que em van demanar per al nou web, i això és el que s’ha pogut comprovar, sobre el terreny, durant els sis dies de competició.

Amb una fase de grups i unes semifinals molt disputades, el registre de gols (12 en el que serien 8 partits de 90 minuts) podia reflectir quantitats baixes, però el nivell de joc i, sobretot, les ganes dels equips de competir i mostrar-se a la gent del futbol català, autèntics destinataris del Torneig, satisfeia tots els que passaven pel Guinardó.

A la gran final de la competició, el duel del Baix Llobregat entre Santboià i Cornellà, ni el registre de gols podrà retreure’s. Sis dianes han posat la cirereta a un partit decisiu molt vistós, que ha tingut de tot, començant per l’alternança dels dos conjunts que buscaven coronar-se per primer cop al torneig organitzat pel FC Martinenc.

Ha estat una final d’honor, a l’alçada d’allò que ha de ser, i seguir sent, el Torneig d’Històrics.

Honor per l’entrega dels dos finalistes, més enllà dels minuts acumulats en tres dies seguits, en el cas del Cornellà, i a les portes d’un duel de Copa Catalunya, en el cas del Santboià.

Honor pel treball aportat directe des de la pissarra. Tres dels sis gols han arribat a pilota aturada, dos per al Cornellà (els de Franco i Boris) i un, el d’Álex Fernández, per al Santboià.

Honor per la intensitat d’una final molt completa. Deia l’altre dia Albert Cámara, tècnic del Badalona, que arribaven a l’Històrics per provar els “diferents partits que es generen en un mateix partit”. A la final del Torneig hem viscut aquests diversos partits en un. EL Santboià agradava d’inici, tenint la pilota, disposant d’opcions, sentint-se còmode, fent mal per les bandes. Però la tàctica de Jordi Roger funcionava, i el gol de Franco no només situava per davant els verds, sinó que obria un nou partit, que ens ha mostrat un Santboià estabornit. Un equip vermell tocat… que obria un nou partit amb una remuntada express, dos gols en cinc minuts. Quan a la represa semblava que el Cornellà buscaria retallar distàncies, apareixia Jordi Martínez, per fer el tercer, i deixar noquejats els homes de Jordi Roger. Tot i això, en un nou assalt, Boris ha retallat distàncies. Nova etapa a una final que ha acabat mostrant molt de color, amb el Cornellà buscant la igualada i el Santboià apostant pel contraatac com a arma per tancar el partit.

I honor per l’aportació de figures com Jordi Martínez. El cueta, millor jugador i màxim golejador de la competició, ha donat encara més brillantor al Torneig lluint com mai, amb doblet de gols de classe i aportant l’experiència d’una de les figures clau del nostre futbol. Ell i Reyes, el principal fitxatge a la línia atacant del Santboià, han rubricat un triomf vermell que estrena el palmarès al Torneig.

Honor al futbol català, llarga vida al Torneig d’Històrics!

  


Volver arriba