Saltear al contenido principal
Entrevista A Andreu Subies: “En El Torneig D’Històrics Podem Veure El Nivell Dels Jugadors, Dels Equips I Dels Misters”

El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, no es va voler perdre els Històrics i va estar present el passat dimecres, quan el FC Martinenc, el CE Europa i el CF Badalona van enfrontar-se en un emocionat grup que finalment va caure del costat dels badalonins. Aprofitant el dia de descans, recuperem l’entrevista al president Subies. Per Roger Sánchez:

Fotografia: Manuel Dengra, president del FC Martinenc, Andreu Subies, president de la FCF, Joan Moya, directiu responsable del Torneig d’Històrics i Miquel Carrillo, president d’honor del Torneig, en l’acte de reconeixement a Emili Vicente. (Àngel Garreta)

El Torneig d’Històrics és un dels clàssics de l’estiu, i el president de la FCF no se l’ha volgut perdre.

Els clàssics del futbol no es poden perdre, i aquest Torneig  és històric pels clubs que han participat i l’han fet gran, i sobretot per la posada en marxa de la temporada, que molts equips començaran el 20 d’agost. En aquest Torneig veiem els nivells dels jugadors, dels equips i dels misters dels equips que estarán competint en categoria nacional.

Ja fa uns anys que el Torneig està convivint amb la Copa Catalunya, i que permet moure partits per tal de conviure totes dues competicions durant el mes d’agost.

La veritat és que durant la temporada és complicat posar competicions de cert nivell. Ens preocupava alguna situació que a nivell de clubs ens pogués perjudicar, i els clubs estan d’acord en utilitzar la pretemporada i en la facilitat de gestionar horaris i dies de partits oficials. En aquest cas ho poden combinar i que es vagin disputant partits  durant la setmana o en cap de setmana. Ajuda molt jugar partits de nivell, i que ho puguin combinar a mesura que queden eliminats en un lloc o un altre amb altres partits amb equips d’inferior categoria perquè els equips de Segona com Tercera tenen  moltes peticions per anar fent crèixer el futbol allà a on van.

En el Torneig d’Històrics estem veient que els equips valoren molt la qualitat del torneig, amb moltes ganes de competir. Una bona senyal de la convivència dels equips del futbol català, no només dels barcelonins històrics sino també dels equips que es van afegint per mèrits esportius.

Avui en dia és molt important pels entrenadors jugar molts partits de futbol i sobretot de molt nivell i fer proves de jugadors. Hi ha molts campionats, hi ha molts torneigs i amistosos, però sobretot un torneig d’aquest nivell, on tots els equips són d’una categoria destacada, ajuda molt als misters poder avançar de cara a l’inici de temporada.


Volver arriba