skip to Main Content
Grup3 11


Deien uns meteoròlegs francesos fa uns mesos que aquest 2013 no tindria estiu. Que, diguem-ne, no faria calor. A hores d’ara, aquests meteoròlegs deuen estar en busca i captura per la Interpol, mínim. No sabem si aquests meteoròlegs eren més d’aquells que defensen que la pluja estiuenca va bé per refrescar l’ambient o, per contra, augmenta la humitat i la sensació de xafogor. Segurament, aquests meteoròlegs no tenen la sort de conèixer el Torneig d’Històrics (des d’aquí, els convidem), però casualitat o no, la primera pluja d’agost sobre el Guinardó ha dut, de retruc, més gols, més futbol i més diversió en aquest clàssic del Futbol Català. L’únic que no ha dut ha estat novetats: tercer dia de torneig i tercer classificat de Segona B; torn per l’Associació Esportiva Prat.

L’amenaça de pluja, constant a mesura que el dimecres 7 d’agost s’anava consumint, convertia en incògnita la resposta del públic al Guinardó. Al final, els malalts de futbol són, a més, valents: bon ambient al feu Martinenc el dia que l’amfitrió (és clar, el Martinenc), jugava al ‘seu’ torneig i deixava una més que bona impressió. Els de Manel Moya, que enguany parteixen amb l’objectiu d’aspirar a tot (és a dir, de lluitar per ascendir a Tercera), complicarien la vida al Prat en el segon partit de la tarda. En el primer, intensitat i detalls de qualitat al davant i al darrere: bones actuacions de Guille i d’Hugo, porters de Prat i Santboià, respectivament. Però sobretot, canyella fina, caviar del bo amb el batzac del “Niño de Motril”, Fran Bea. La resposta, ràpida i precisa, d’un David Márquez sense descans que igualava el matx pels santboians. 1-1 al final dels 45 minuts i tanda de penals que queia a favor dels homes d’Alberto Fernández.

Minuts de descans, de recés perquè el Prat recuperés alè i perquè alguns acabéssim de pair que el ‘cueta’ Jordi Martínez s’ha tallat el seu tret més identificatiu. Mazazo. Només el futbol podia fer-nos tornar a la normalitat, i el Martinenc va fer somiar la seva parròquia en diverses fases del seu partit davant el Prat. Raúl Cortezón ha estat tot lluita i voluntat, però Toni Texeira li ha guanyat la partida en diverses ocasions. Batalles que han sumat a favor del Prat, que ha acabat bescanviant els punts per gols. Gols tardans, d’aquells que fan ràbia quan el ‘modest’ (que no petit) no ha estat inferior sobre el camp. Golàs d’Ignacio (gol del Prat) al 44’, i segell de Manu Balda menys de 60 segons després per certificar un triomf que augmentava el handicap al Santboià de cara al tercer partit.

Abans, tres aficionats del Martinenc ja havien fet el seu anàlisi personal de la temporada que li esperava al Martinenc entre crits de suport i crítiques a d’altres equips del torneig (desig de descens a Tercera inclòs). Pura càtedra; punt i pilota. Al camp, l’orgull de l’amfitrió va poder més que la intenció del vigent campió del torneig, que a mesura que anaven passant els minuts veia més a prop la derrota que la gesta. Manel va poder fer el ‘gol de l’honor’ del Martinenc, però al final el duel entre barcelonins i santboians ens deixava el quart doble donut d’aquest Històrics. Per sort, un donut cada cop més dolç i amb més futbol per pair.

Crònica: Cristian García pandorasalida air max mujer

Back To Top