skip to Main Content
Mpal Guinardo

Sants-Rubí-Sant Andreu

El dimecres suposarà per al Torneig la cita de dos barcelonins històrics amb un dels equips que ha estat protagonista a Tercera els últims cursos. Un projecte que busca mantenir la línia positiva dels últims dos cursos i dues apostes de renovació profunda que tot just aquests dies avancen amb les primeres passes.

El Sants s’ha establert de manera perfecta a Primera Catalana després de l’ascens de fa un any, i la sisena plaça final al grup 1 dóna idea de l’adaptació dels barcelonins al nou entorn, i de la continuïtat de bona part del bloc d’un curs d’èxit. També ha fet un bon curs el Rubí, que ha flirtejat amb el play-off a Segona B durant bona part de la competició al grup català de Tercera, però que al final se’n va despenjar. Els problemes extraesportius han conduït a la renovació gairebé total d’un equip que manté el seu director d’orquestra, el tècnic Julià Garcia. Situació similar ha viscut el Sant Andreu, amb un agreujant, el descens esportiu. L’equip perdia la categoria a Segona B, canviava de propietari acabada la temporada i ara, amb Manolo Márquez i un remodelat vestidor, busca sentir-se protagonista positiu a Tercera.

Fa un any el Torneig rebia el Sants felicitant-lo per l’ascens a Primera Catalana, després d’un descens a Segona que havia encès els llums d’alarma. Al club no van perdre els nervis, van apostar per un tècnic jove, Tito Lossio, i sense fer excessiu soroll els santsencs van viure a Camprodon una tarda històrica, de regeneració. Mantenint la calma, el retorn a la categoria no només es traduïa a no patir per la zona baixa, sinó que els barcelonins fins i tot optaven a ser animadors de la part alta durant bona part del campionat. El sisè lloc final i les bones sensacions han motivat les 16 continuïtats d’aquest estiu, entre les quals s’inclou la del matador Sergio Navarro. S’ha apostat per la base en les incorporacions, destinades a modificar positivament la fórmula d’èxit precedent. La fórmula del Sants de Tito Lossio i el seu equip entra en escena a l’Històrics: sense fer soroll, i amb pocs dies de preparació, buscarà inquietar dos rivals situats una categoria per sobre.

També va animar la part alta de Tercera, va acabar vuitè, el Rubí, que pels problemes extraesportius s’ha vist immers en un estiu de canvis profunds a la plantilla. Només continuen dos futbolistes (Marc Garcia i el capità Kiki) i s’ha fitxat sobretot de Primera Catalana i juvenils de primer any, amb el porter Juanmi Beas (ex del Terrassa) i l’atacant David Romo com a principals incorporacions provinents de Tercera. El punt de suport és a la banqueta. El veterà Julià Garcia continua dirigint l’equip, després de situar els vallesans el curs passat a la zona alta, amb diverses jornades de líder i dos terços del curs ubicats en places de play-off d’ascens a Segona B. Conjuntar un equip (pràcticament) nou, gestionar una plantilla jove i amb futbolistes que s’estrenen a Tercera passen a ser alguns dels reptes per a un tècnic que les ha vist de tots colors al futbol català i que de ben segur té ja algunes claus per afinar la fórmula un any més. El sistema de competició de l’Històrics (dos equips poden jugar 45 minuts cadascun) i el perfil dels rivals (un Primera Catalana batallador i un acabat de descendir a Tercera amb molt a dir) poden ser bones pedres de toc.

El Sant Andreu arriba al Municipal del Guinardó carregat d’etiquetes. Descendit de Segona B, amb canvis institucionals, plantilla nova… i per si fos poc, vigent campió del Torneig! El retorn a Tercera s’ha iniciat amb una profunda renovació de la plantilla, que a més s’ha produït més tard que els canvis a la resta d’equips. Arriba al Narcís Sala un dels tècnics més prestigiosos del futbol català, Manolo Márquez, i amb ell fitxatges de futbolistes de talent contrastat a la categoria, des del kàiser Andrés Borges, fins ara capità de la Muntanyesa, fins al davanter Albert Yagüe, passant per homes com Jordi Aumatell o Melo Cortés, que torna al club andreuenc. Homes cridats a ser pilars d’un equip que també aposta per joves que volen demostrar estar sobradament preparats, com Kevin Gissi, ex del Badalona, o Xavi Pluvins, fins el curs passat jugador franquícia de la Grama. Talent, coneixement del medi i desvergonyiment dels joves. Una equació que busca perfeccionar Manolo Márquez, tècnic altament analític, racional com pocs a la sala de premsa. El campió ve a defensar el títol. El Sant Andreu ve a seguir l’evolució cap a la reestrena a Tercera.

Hem parlat molt de fórmules, de contingut teòric, però al futbol, com a la vida, el que importa són les realitats. I una d’aquestes ens diu que el Municipal del Guinardó viurà aquest dimecres una nova tarda-vespre d’al·licients per valorar les primeres passes de tres projectes futbolístics. Una plaça a la segona semifinal de dissabte està en joc. nike air max 2017 pandora outlet

Back To Top