Saltear al contenido principal
Aferrats

Per Cristian Garcia

Sis gols a favor i cinc d’encaixats. És el balanç golejador del Futbol Club Vilafranca en aquesta edició 2016 del Torneig dels Històrics, trofeu que ahir diumenge va aconseguir per primer cop en la seva història, ja centenària, després de superar el Badalona en un partit d’allò més competit en una tanda de penals que va somriure el quadre penedesenc, que va encertar els cinc llançaments amb Santi Triguero com a cama executora d’un triomf que reflecteix el moment dolç que passa l’entitat quadribarrada. Més enllà de dinàmiques i sensacions, les xifres de gols que comentava a l’inici són, també, un reflex de l’ànima d’un equip que hi va i, sobretot, que hi creu. L’actual és la tercera temporada d’Iván Moreno al Penedès; fa dos cursos, l’equip va quedar fora de la seva primera fase d’ascens per culpa de l’average entre els equips afectats i va marcar 57 gols, un més dels que va rebre. L’any passat, el Vilafranca feia una passa endavant i aconseguia el premi del playoff. Tot i l’eliminació a mans del Malagueño, els penedesencs van assolir la quarta plaça en l’última jornada a Cerdanyola del Vallès, tot tancant el Campionat amb 68 gols marcats i 55 d’encaixats.

Per què tanta insistència amb els gols? Perquè en un principi algú que passa per aquí i només es fixa en la fredor de les xifres pot pensar que el Vilafranca és un conjunt accessible per les xifres que presenta a nivell de gols encaixats –gairebé 1,5 per partit-, més enllà que la seva producció ofensiva sigui de les més letals de Tercera. La qüestió és que aquest ball de números és, també, reflex de la naturalesa d’un equip que mai no dóna el seu braç a tòrcer, tal com va demostrar dissabte en la remuntada contra el Júpiter a la semifinal i, sobretot, ahir en una final que el Badalona semblava tenir controlada al descans amb un 0-2 a favor. Resumint, que en un partit del Vilafranca mai es pot dir blat fins que no és al sac i ben lligat. Ni quan vas perdent ni, especialment, quan manes a l’electrònic i dónes aire a un equip amb el verí dels penedesencs. Amb un plus de qualitat, però sobretot amb l’evidència de viure aferrats a l’esperança, els d’Iván Moreno han demostrat que al futbol, creure pot apropar a la victòria més que no pas poder.

Creure i voler, en un Torneig d’Històrics que ha tingut dies més brillants, dies de més intensitat que futbol, i una fase final de tensió i emoció màximes. Com si no s’entendria la passió que pot arribar a desfermar un gol als últims minuts d’un partit de pretemporada? Dissabte, una semifinal es resolia al temps d’afegit i l’altra acabava a la tanda per culpa d’un gol a cinc minuts del final. Ahir, de nou un gol quan el rellotge ja estava aturat al minut 90 extasiava la parròquia vilafranquina. Una afició que, com l’equip, va saber viure i gaudir del moment, d’una victòria Històrica i treballada. Volguda. Perquè hi van creure i van voler, i no van amagar-se. Com el Badalona, com el Martinenc, com el Júpiter i com el 91,67% d’equips participants en aquesta edició 2016 del torneig estiuenc per antonomàsia al futbol català. On no hi pugui arribar la perfecció, que ho faci la voluntat i l’honestedat. Que no quedi res que ningú ens pugui retreure ni que ens impedeixi caminar amb el cap ben alt i amb la consciència tranquil·la.


Volver arriba