Saltear al contenido principal
Contracrònica: Grup 4 (L’Hospitalet – Júpiter – Ascó)

Ha plogut, ha fet sol però no sabem si les bruixes s’hauran pentinat o han estat, per variar, més pendents d’intentar despentinar els altres. Avui tampoc hi ha hagut diluvi, però les quatre gotes que han caigut sobre el Guinardó han anat acompanyades, per segon vespre seguit, de bon futbol i de gols. I avui també, de moltes ocasions. Heterogeneïtat sobre el terreny de joc amb un campió de Segona B que es quedava fa un mes i escaig a les portes del futbol professional, amb un debutant a l’Històrics que aspira (amb la boca petita i un pressupost una mica més gran) a instal·lar-se en la zona noble de Tercera i amb un històric del futbol Barcelona i català que amb la dinàmica de treball i paciencia convertirà, sí o sí, el seu pas per Primera Catalana en un trampolí de retorn a Tercera. Hospi, Ascó i Júpiter.

Martín Posse s’estrenava a l’Històrics dirigint un Hospi que ha imposat un ritme brutal des del primer minut. Presència d’aficionats riberencs al Guinardó, ansiosos per veure el debut d’Akinsola. I “Bebo” no els ha fet esperar: 5 minuts de riberenc i barraca en aprofitar una assistència d’un altre que apunta alt, Iván Salvador. A l’altra banda de tribuna, la parròquia grisgrana vivia el debut del seu equip dividida entre la paciència que cal tenir amb un equip que acumula tres dies d’entrenament i l’enuig que els provocava qualsevol decisió, encertada o no, de l’assistent de l’atac hospitalenc. Un Hospi que hauria pogut fer sang si hagués estat més encertat; Mario Roque feia el 2-0 davant el seu exequip (juvenil) fa dues temporades, però quan més gris pintava el panorama pel Júpiter, un altre que apreta fort, Álex Torremorell ‘Makay’ posava la por al cos situant el 2-1 final.

Torn, doncs, perquè l’Ascó tallés una cinta imaginària per inaugurar la seva trajectòria a l’Històrics. I amb empenta, l’equip que presentarà la primera delegada de la història del grup 5 de Tercera (Iris Solà), se situava per davant a l’electrònic martinenc amb un bon gol d’Ermengol Graus. Ocasions n’hi hauria, i de sobra, per un Miguel Rubio que es decidia per uns pantalons que signaria qualsevol guarda de seguretat. Seguretat va mostrar l’Ascó al darrere, juntament amb Cornellà, Manlleu, Llagostera i Badalona els únics que no han encaixat cap gol. Bé, hauríem acabat dient abans qui ha encaixat gol, però no deixa de ser curiós que 3 d’aquests 5 clubs s’hagin quedat fora de les semifinals.

Hospi i Ascó, doncs, es jugaven el passi a semifinals mentre un doble arc de Sant Martí presidia el Guinardó, curiosament el dia que arrenca a Barcelona el Circuit Festival (a Google hi surt, sí). Posse ha vestit el segon onze de l’Hospi amb un presumpte aire més titular que el primer, mentre l’Ascó ha posat a prova un clàssic de la Segona B com Carlos Craviotto. Amb cosí remer, olímpic i medallista, el meta lleidatà ha convertit el seu braç esquerre en un rem per enviar a córner un bon batzac de Denís Coch. Per contra, el Bandeh petit (el riberenc Mousa) acariciava el gol de l’Hospi quan el seu germà gran (Elhadji) ja era camí de casa després de l’eliminació del ‘seu’ Júpiter. 45 anys entre tots dos, els mateixos que tenia el tècnic de l’Ascó Miguel Rubio l’última temporada que va entrenar la històrica Unió Esportiva Lleida.

Crònica: Cristian García


Volver arriba