skip to Main Content
Galeria7 P

Mai he entès quan el públic desfila abans d’hora en un esdeveniment. Parlem de concerts, de pel·lícules al cinema o de partits de futbol. No es tracta de consumir tot l’espectacle pel qual hem pagat, ni tan sols d’una qüestió de respecte. Parlem, simplement d’assistir a un espectacle amb el timing marcat, on pot passar qualsevol cosa en qualsevol moment: a l’inici, just a la meitat o bé al barrer instant. I més al futbol, on si bé el gol és la salsa d’aquest esport, soviet l’emoció té més pes quan hi ha al·licients en joc. Aquest dimarts, l’Històrics ha tingut poca salsa, però (com dilluns) la incertesa s’ha mantingut fins al final del tercer partit, des que Enric Pi ha fet l’únic gol de la tarda, el gol que classificava el Llagostera per la seva primera semifinal del Torneig d’Històrics.

 

La primera, perquè els gironins debutaven aquest dimarts en aquest clàssic de l’estiu futbolístic català; els llagosterencs han deixat enrere el Cornellà i el Masnou, dos equips que enguany creuaran els seus destins al grup 5 de Tercera Divisió. Al camp, respecte i igualtat entre els de Jordi Roger, sotscampions de Lliga 2012-2013 i els de Miguel López, que retornen a Tercera després del seu breu pas per Primera Catalana. L’absència d’ocasions ens ha permès veure detalls com ara el curiós trident que formaven Geri, Gerard i Yerai als masnovins, o el grup d’animació Cornehools donant suport el seu equip… des de fora del recinte del Guinardó. Des de la distància, allunyats del bon ambient que repetia avui el recinte martinenc, han vist com Iñigo Alberto Iñigo no ha fet honor a la seva fama d’aturapenals. Ple pel Masnou, que s’imposava als per 3-2 i es guanyava el dret a viure com a espectadors el segon partit de la tarda.

Cornellà-Llagostera, un duel que fa tres temporades era de Tercera Divisió i que el Deportivo B va impedir el passat mes de juny que es visqués enguany a Segona B. Els ingredients no han diferit massa del primer matx: respecte i ocasions de gol més aviat tímides fins al tram final del partit. Mentre un aficionat amb una samarreta que resava “anti-todo” com a eslògan tractava d’animar el ‘seu’ Cornellà amb els seus crits (d’ànim), el Llagostera es topava amb l’MVP del vespre, el meta cornellanenc José Bermúdez. L’extrem llagosterenc Isaac Maldonado haurà somiat amb ell aquesta nit, igual que Pep Caballé haurà maleït el bosc de cames que impedien que el seu xut a tocar del final de l’encontre es convertís en el primer gol del dimarts. I de nou a la tanda, creu per un Cornellà que tornava a caure per 3-2; els de Roger quedaven matemàticament fora de les semifinals i deixaven el camí expedit perquè Llagostera i Masnou es juguessin el passi a ‘semis’ en un duel que podia ser qualsevol cosa llevat d’un duel sota el sol.

I mentre el sol feia via cap a l’oest, Llagostera i Masnou se citaven amb un sol objectiu, enfrontar-se divendres (18:00 hores) al Badalona a la primera semifinal de l’històrics. De nou sota l’atenta mirada d’aficionats, scoutings i, avui també, algun àrbitre del futbol català, el Masnou tornava a oferir una imatge positiva, d’equip ‘punyetero’ i difícil de batre. De nou, la categoria de diferència entre gironins i maresmencs era ben poc evident, tot i que l’argentinoandorrà (o és andorranoargentí?) Nico Ratti tampoc tindria massa feina. Al final, per una qüestió d’inèrcia o per aquell argument dels petits que “al final, els grans acaben tenint sort”, el Llagostera ha exercit el seu dret a decidir de cara al gol amb un Enric Pi que ha enviat al fons de la xarxa una rematada prèvia de Salva Chamorro. 1-0 i cap a casa. O arribar i moldre, tot i que ha calgut picar durant molts minuts per obtenir la textura final.

Crònica: Cristian Gargía pandorajoyasde michael kors rebajas

Back To Top